Школа професійної майстерності

23 березня 2021 року об 14.00 на платформі ZOOM в рамках своєї «ШКОЛИ ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ» доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри фінансового контролю та аудиту Західноукраїнського університету, сертифікований аудитор – Лучко Михайло Романович презентував on-line – лекцію на тему: «Як навчитися писати наукову статтю ?»
Ця лекція була прочитана для студентського наукового товариства кафедри фінансового контролю та аудиту факультету фінансів та обліку ЗУНУ.
Професор Лучко М.Р. зазначив, що написання наукової статті – процес, безумовно, творчий. Він потребує багато зусиль та копіткої праці. Автор наукової роботи має ретельно вивчити та проаналізувати доступні інформаційні джерела, зробити висновки, додати наукової новизни та викласти статтю в доступному і правильному форматі, аби зацікавити читача. Перш ніж почати писати наукову статтю, потрібно дати відповідь на запитання; «Яку проблему допоможе розв’язати моя праця? Яка від неї користь?».
Михайло Романович звернув увагу студентів на такі ключові поняття як «наукова новизна», «актуальність», «оригінальність», «скелет статті», «якісний матеріал» тощо.
Тож як правильно написати наукову статтю? Як безпомилково поділитися своїми «стиглими» спостереженнями та ідеями? На що звернути увагу при оформленні? Відповіді на ці та інші питання, змогли дізнатися 15 студентів, що були присутні на on-line – лекції.
Куратор СНТ, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансового контролю та аудиту ЗУНУ – Шестерняк Марія Михайлівна, подякувала професору Лучку Михайлу Романовичу за таку цікаву і корисну лекцію для студентського наукового товариства.
Далі планується продовження цієї теми, де під керівництвом наставників студенти зможуть навчитися писати наукові статі та опублікувати їх у фахових виданнях.