Студентський науковий on-line – семінар на тему: «ЄВРОПЕЙСЬКІ СТАНДАРТИ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ ТА ЇЇ АНАЛІЗ»

19 червня 2020 року об 11.00 на платформі ZOOM відбувся студентський науковий on-line – семінар на тему: «Європейські стандарти якості продукції та її аналіз» організований кафедрою економічної експертизи та аудиту бізнесу факультету фінансів та обліку Тернопільського національного економічного університету.

У заході взяли участь: представники професорсько-викладацького складу кафедри економічної експертизи та аудиту бізнесу, члени студентського наукового товариства «Економічний експерт» та студенти факультету фінансів та обліку, які вивчали дисципліну «Економічний аналіз». Також до наукового семінару долучилися студенти 4го курсу, майбутні магістри, які в даний час проходять стажування на аудиторській фірмі «ТЕР АУДИТ».

З вітальним словом до учасників on-line – семінару звернувся доктор економічних наук, професор, сертифікований аудитор, завідувач кафедри економічної експертизи та аудиту бізнесу Тернопільського національного економічного університету – Лучко Михайло Романович. Він наголосила на те, що тема наукового семінару досить актуальна, оскільки Україна на порозі Європи і вітчизняні підприємства пропонують застосовувати Європейські стандарти якості продукції та розширювати її продаж за межами України.

Члени студентського наукового гуртка «Економічний експерт» представили учасникам наукового семінару цікаві доповіді та on-line – презентації:
1. Рекис Оксана (група ОАБ-31), тема on-line – доповіді: «Європейські стандарти якості продукції та аналіз їх впливу на здоров’я населення України» (науковий керівник: к.е.н., доцент Голяш І. Д.);
2. Гальчак Христина (група ОАБ-31), тема on-line – доповіді: «Показники якості продукції: аспекти локальний та глобальний» (науковий керівник: к.е.н., ст. викладач Шестерняк М. М.);
3. Босий Володимир (група ОАБ-31), тема on-line – доповіді: «Оцінка якості продукції та методи її аналізу» (науковий керівник: к.е.н., доцент Литвин З. Б.);
4. Макар Віктор (група ОАБ-31), тема on-line- доповіді: «Стандартизація якості продукції та її аналіз: європейський досвід та можливості його застосування в Україні» (науковий керівник: к.е.н., доцент Ціщик Р. В.).

Доповіді студентів викликали жваву дискусію, цікаві запитання і низку пропозицій, які учасники on-line – семінару активно обговорювали та детально аналізували порівнюючи український та європейський досвід.

Кандидат економічних наук, ст. викладач кафедри економічної експертизи та аудиту бізнесу Тернопільського національного економічного університету, куратор студентського наукового гуртка «Економічний експерт» та модератор студентський науковий on-line – семінару – Шестерняк Марія Михайлівна наголосила на необхідності проведення таких on-line наукових заходів в умовах карантину.