Відеоселекторна нарада на тему:  «АУДИТ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ: ЯК УНИКНУТИ ВТРАТ ТА ЗБІЛЬШИТИ НАДХОДЖЕННЯ»

08 грудня 2021 року о 11.00 год. у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбулася відеоcелекторна нарада на платформі ZOOM з представниками ОТГ та податковими інспекціями Тернопільщин и на тему: «Аудит місцевих бюджетів: як уникнути втрат та збільшити надходження».

Захід відкрив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Васильович Яцина. Він розповів про стан надходжень податкових платежів у поточному році.

В рамах Школи професійної майстерності з доповіддю по даній тематиці для Голів та працівників об’єднаних територіальних громад Тернопільської області виступив Михайло Романович Лучко, д.е.н., професор, завідувач кафедри фінансового контролю та аудиту Західноукраїнського національного університету, керуючий партнер-директор аудиторської фірми «Тер Аудит», сертифікований аудитор. Професор розкрив такі ключові питання як:

– проблеми формування місцевих бюджетів та виявлення резервів їх зростання;

– проблеми здійснення видатків місцевих бюджетів та підвищення їх ефективності;

– проблеми в сфері управління активами об’єднаних територіальних громад;

– проблеми управління фінансами в ОТГ та організації внутрішнього фінансового контролю в громаді.

Михайло Романович наголосив також на необхідності обліку та інвентаризації земельних ділянок і об’єктів нерухомості, як житлових, так і нежитлових. Окрім цього, професор звернув увагу на проблему детінізації бізнесу.

Такий захід був проведений з метою організації співпраці та спільної роботи щодо залучення резервів надходжень податків і зборів до місцевих бюджетів.

Послухати on-line–доповідь мали можливість також викладачі, аспіранти та студенти кафедри фінансового контролю та аудиту Західноукраїнського національного університету.

 

P.S. Також інформація про проведений захід розміщена на офіційному сайті ДПС у Тернопільській області. Для детального ознайомлення переходьте за посиланням:

https://www.facebook.com/hashtag/%D0%B7%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D1%96%D1%87_%D0%B7_%D0%BE%D1%82%D0%B3