Екскурсія в Головне управління ДПС у Тернопільській області

Студенти кафедри фінансового контролю та аудиту освітньо-професійної програми «Аудит і аналіз бізнесу» разом із кураторами к.е.н., доцентом Оксаною Михайлівною Черешнюк та к.е.н., доцентом Марією Михайлівною Шестерняк 28 вересня 2021 року відвідали Головне управління ДПС у Тернопільській області.
Студенти мали можливість відвідати Музей податкової служби, де майбутні аудитори та аналітики ознайомилися з минулим та сьогоденням податкової служби, з її традиціями та досягненнями. Крім цього, студентам продемонстрували грошові знаки різних часів, які діяли на території сучасної України та унікальну копію старовинної української гривні, виготовлену зі срібла. З цікавістю студенти розглядали фотостенди, присвячені робочим будням податківців Тернопільщини, їхні нагороди та кубки за спортивні досягнення, а також службову форму.
Також студенти ознайомитися з роботою Центру обслуговування платників Тернопільської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області. Екскурсію для них провели головний державний інспектор відділу комунікацій Олеся Мацех та начальник Тернопільської ДПІ Володимир Гузенков. Вони розповіли про особливості роботи Центру обслуговування, про послуги, які там надаються, електронні сервіси ДПС, зокрема Електронний кабінет, який дає можливість отримувати необхідні послуги онлайн. Володимир Гузенков роз’яснив студентам, як і де в ЦОПі Тернопільської ОДПІ отримати електронний цифровий підпис, який потрібен для отримання послуг онлайн.
Окрім цього, під час екскурсії студентів інформували про одноразове (спеціальне) добровільне декларування, яке розпочалося 1 вересня цього року і триватиме рік, про те, які активи можна декларувати, які ставки податків передбачені, та як подати таку декларацію.