Студенти ЗУНУ спілкувалися з Михайлом Лучком і Михайлом Яциною

Нещодавно студенти факультету фінансів та обліку, спеціальності 071 «Облік і оподаткування» освітньо-професійної програми «Аудит і аналіз бізнесу», «Облік і оподаткування діяльності суб’єктів господарювання», «Облік і аналітика цифрової економіки» у межах вивчення дисципліни «Податкові розрахунки і звітність»  відвідали Головне управління ДПС у Тернопільській області.

Із вітальним словом до молоді звернувся начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина та розповів про сучасні тенденції роботи податкової служби. «Сьогодні наша робота орієнтована насамперед на обслуговування платників та електронізацію усіх процесів, щоб за будь-яких умов  бізнесу було зручно надсилати податкову звітність, отримувати довідки та різноманітні послуги», – сказав Михайло Яцина.

Також він зауважив, що зараз найа ктуальнішим нововведенням є впровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування, яке дозволяє громадян легалізувати свої активи, податки з яких не сплачувались.

До студентів звернулася начальник управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу ГУ ДПС у Тернопільській області Галина Сокаль-Кривохатько, яка розповіла юнакам та дівчатам про переваги державної служби, перспективи кар’єрного росту, основні вимоги до кандидатів на посади державних службовців та про те, як стати працівником податкової служби.

Завідувач кафедри фінансового контролю та аудиту Західноукраїнського національного університету Михайло Лучко наголосив на важливості набуття практичних знань упродовж навчання як засобу професіоналізації підготовки майбутніх фахівців та можливості розвитку майбутньої професії.