Гостьова лекція к.е.н., провідного бухгалтера Юрія Іванечка

Практико-орієнтоване навчання це дієвий засіб формування професійних компетентностей студентів магістерської програми
«АУДИТ ТА ДЕРЖАВНИЙ ФІНАНСОВИЙ КОНТРОЛЬ».
Практико – орієнтоване навчання це дієвий засіб формування професійних компетентностей майбутніх економістів під час університетського етапу професіоналізації.
Саме тому кафедра фінансового контролю та аудиту велику увагу приділяє гостьовим лекціям від провідних фахівців, професіоналів своєї справи.
04 квітня 2024 року на кафедру фінансового контролю та аудиту завітав Юрій ІВАНЕЧКО, кандидат економічних наук, практикуючий бухгалтер з 1997 року. Юрій ІВАНЕЧКО працював на посадах бухгалтера, провідного бухгалтера, головного бухгалтера. На даний час бухгалтер-експерт аудиторської фірми ТОВ «Тер Аудит».
Інша діяльність:
– член Тернопільського обласного осередку Міжнародної громадської організації «Рада незалежних бухгалтерів та аудиторів»;
– експерт Громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»;
– у 2016 році увійшов у ТОП-10 кращих бухгалтерів України відкритого Всеукраїнського конкурсу «Кращий бухгалтер України» у номінації головний бухгалтер – партнер керівника і держави;
– автор більш ніж 50 статей у наукових та практичних виданнях з бухгалтерського обліку та аудиту, управління комерційними підприємствами та бюджетними установами, автор навчальних підручників, посібників;
– член Громадської ради при ГУ ДПС у Тернопільській області.
Студенти магістерської програми «Аудит та державний фінансовий контроль» прослухали лекцію на тему «Методика аудиторської експертизи податку на доходи фізичних осіб».
Під час лекції Юрій ІВАНЕЧКО навів багато цінної інформації щодо змін в ПДФО. Також звернув увагу на розрахунок ПДФО у грошовій формі, розрахунок ПДФО із заробітної плати, розрахунок ПДФО у негрошовій формі та багато інших актуальних питань, що стосується ПДФО.
Інформація яка надана студентам-магістрам дозволить краще засвоїти матеріал при вивченні дисципліни «Аудиторська експертиза податкових правопорушень».
Під час лекції студенти задавали багато цікавих питань та отримували на них вичерпні відповіді.
Загалом лекція була цікавою та корисною для студентів, оскільки спілкуючись з практикам ми завжди отримуємо безцінні знання, які важко знайти в літературних джерелах.
Модератор зустрічі: к. е. н., доцент Світлана САЧЕНКО.