Візія податкової системи України

30 жовтня о 14.00 відбувся круглий стіл студентського наукового товариства кафедри фінансового контролю та аудиту ЗУНУ на тему «».
З вітальним словом виступили:
– д.е.н., проф., завідувач кафедри фінансового контролю та аудиту ЗУНУ Лучко Михайло Романович, привітавши студентів та побажавши цікавих доповідей, нових інформаційних відкриттів, логічного наукового диспуту;
– к.е.н., доцент кафедри фінансового контролю та аудиту ЗУНУ Голінач Людмила Іванівна, окресливши орієнтовний план заходу та учасників.
Гостем круглого столу став заступник начальника управління, начальник відділу адміністрування ПДВ управління податкового адміністрування Головного управління ДПС в Тернопільській області Господарик Сергій Степанович. Сергій Степанович розповів про цілі та стратегію розвитку діяльності Державної податкової служби, наголосивши, що даний орган, в першу чергу, є інститутом сервісного обслуговування та консультування.
Пан Сергій зосередив свою увагу на електронних сервісах ДПС та розповів про їх можливості, а також переваги електронного адміністрування платників податків. Гостем було зазначено про порядок функціонування електронного кабінету платника податків, методику його створення та використання.
Серед студентів із доповідями виступили 6 студентів 2 і 3 курсів кафедри фінансового контролю та аудиту ЗУНУ. Вони розповіли про сутність та історію становлення податків й податкової системи світу, зосередили свою увагу на видах податкової політики та особливостях вітчизняної податкової політики, конкретизували процедуру розрахунку податку на прибуток й податкових різниць з даного податку, алгоритм блокування податкових накладних з ПДВ, структуру та частку податкових надходжень в Державному бюджеті України.