Аудитор – професія майбутнього

2 жовтня 2020 року о 14.30 відбулася відео-конференція студентів та викладачів кафедри фінансового контролю та аудиту ЗУНУ на тему: «Аудитор – професія майбутнього».
Модератор заходу – завідувач кафедри фінансового контролю та аудиту, д.е.н., проф., сертифікований аудитор України, директор аудиторської фірми «ТерАудит» розповів студентам про особливості аудиторської роботи в Україні, основні аспекти творення студента-фахівця у сфері контролю.
Захід відбувся під гаслом «Доки буде існувати економіка – доти буде аудит». А це впливає на творення професії аудитора як «вічної» діяльності.
Михайло Романович окреслив тенденції на ринку праці відзначивши, що в умовах розвитку і використання штучного інтелекту 53 професії втратили сенс існування (виконанням однотипних функцій зайнялися роботи), однак виникло 186 нових професій. Кросгалузева спеціалізація аудиторів є обширеною: аудитор – найвищої кваліфікації бухгалтер, економіст, податківець, який до того ж знає особливості виробничих процесів підприємства. Окрім спеціалізованих функцій аудитор повинен володіти надпрофесійними вміннями: мати системне мислення, мультимовність, комунікативні навики, вміння керувати проектами і процесами, клієнтоорієнтованість, стресостійкість, креатив та естетичний смак.
Михайло Романович у деталях розповів про умови становлення працівника аудитором. Він продемонстрував та пояснив криву Аутора, тобто криву, що показує зміну зайнятості в галузях економіки в залежності від кваліфікації працівників. Згідно із даними дослідженнями у майбутньому найбільш затребуваними на ринку праці стануть: робітничі професії та високваліфікований персонал, до якого, без сумніву, відносяться аудитори.
Підсумовуючи, Михайло Романович привітав студентів із початком навчального року, побажав успіхів у науковій та творчій діяльності, нових злетів та перемог.